måndag 31 oktober 2011

Vimplar

Väska

Jag har haft en vecka med huvudvärk varje dag o väldigt lite ork. Idag är jag pigg o även ledig från jobbet så nu har jag sytt en väska!

tisdag 25 oktober 2011

Jag tror att det ska bli ett kuddfodral.

måndag 24 oktober 2011

Karameller

Det känns lite skönt att virka med återvunna petflaskor :)

söndag 23 oktober 2011

Sådärja

Tripp trapp trull


Nu blev dom tre och jag har snabbt avverkat lite påslakan, fast det är några remsor i dumma storlekar kvar. I syrummet ligger en klänning färdigklippt sen ca en månad o en kjol som jag måste sy om lite innan jag kan visa den. O en shoppingkasse, huga listan blir längre! Jag borde väl kanske inte gått med i den här utmaningen eftersom jag jobbade sjuuukt mycket i september och den här månaden har gått i börsarnas tecken (plus förkylningar) men jag kanske hinner klart, vi får se.

Tummen ur

Jag känner att jag ligger lite efter i påslakansutmaningen men nu har jag sytt en kudde iaf! Blir nog fler kuddar för den blev najs o jag behöver fler i soffan.

Pompeja


Nu ligger ett stoooooort stycke Pompeja ute på tradera, räcker till mycket smått o gott för er tygnördar och sykompisar!

Lille krokodille

Har sytt en liten platt kroko bara för å testa. O så har jag lottat bland er som hjälpte mig med prissättningen av virkbjörn: susslan! Skicka mig ett mail med adress o om du har nån färg som du älskar eller hatar! Pysselewa(snabela)gmail.com

fredag 21 oktober 2011

torsdag 20 oktober 2011

Fanfar

Jag vet inte hur jag räknade men här är 60 (SEXTIO!!!) färdiga börsar o necessärer. Nu behöver jag nog inte sy några fler i år ( fast jag har några kvar som ligger klippta o redo). TröttEwa nu zzzzz

onsdag 19 oktober 2011

Late night update

46 å det är några kvar till i möra...

Hur i helskotta...

...ska jag hinna det här? 15 klara o ca 30 som väntar. Jag jobbar 13-19 idag o i morrn o på fredag smäller det. Hur många tror du jag hinner?

Hand in hand

Nu är vi två! En brunbjörn och en isbjörn.

tisdag 18 oktober 2011

Jag vet att det är folk här o läser o nu ber jag er om hjälp!
Hjälp mig att prissätta Bruno. Var inte rädda, inga summor är fel, bara olika. Tänk bara att ja, det är hantverk och borde kosta multum pga exklusivitet och tidsförbrukning och samtidigt vad skulle du kunna tänka dig att betala. Jag lottar ut trevligt litet tygpaket med mina egna favoriter bland er som kommenterar med pristips.

söndag 16 oktober 2011

Ny nalle

Det här är Bruno, han är nyfödd. Jag ska försöka sälja honom nästa fredag när jag ska hyra en salubod på torget. Nån som vill hjälpa mig att prissätta? Jag tycker alltid att det är så svårt att bestämma pris. Han har tagit ca 2 timmar att göra o materialet kanske kostar 20-25:- jag har F-skatt. Tack på förhand!

fredag 14 oktober 2011

Plånkor


Jag köpte ett plånboksmönster av Keyka Lou, provsydde i pompejatyg. Och jag tyckte den blev assnygg! Problemet är bara att det är två öppna fack inuti o det gillar inte mina småpengar (som heter grôschel på värmländska, uttalas som grösch-öll).
Så jag sydde en egen version med dragkedja, passade på att göra det i påslakansutmaningspåslakanet (puuuuuh långt ord).



O den uppmärksamme ser mina uuuuuunderbara nya namnlappar.

torsdag 13 oktober 2011

To die for

Väldigt lyckad loppistur, några minuter innan jag började jobba. Rosa tyget är gåshudsvackert!

Börsdags

Jag har fått hem både dragkedjor o namnband o de första sex börsarna ser ni här!

Kanin

JAg har virkat en liten sötnos o pappret han står på är hans mönster! Det här är stoooort för mig att orka få tummen ur o verkligen skriva ner hur jag gjort (o inte skrivet med trubbig ikeablyerts på baksidan av en räkning). Undrar/hoppas jag orkar göra det med krokodilen och grisen oxå.

måndag 10 oktober 2011

Påslakanutmaning


JAg har sytt en vändbar "halsduk" med knäppning. Påslakanet från utmaningen på ena sidan och svart fleece på andra sidan.

Börs

Jag har testat att göra en börs med knäppe. Mitt påslakan från utmaningen är foder. Det var svårt att limma fast tyget i knäppet, nån som vet hur man "ska" göra?

fredag 7 oktober 2011

Fabriksewa

Idag har jag sytt i dragkedjor i ett helt gäng börsar o necessärer som legat tillklippta i några veckor. Jag väntar på nya namnlappar så de blir inte helt färdiga än. Verkar gå mest i grönt... Det är dragkedjorna som bestämmer tyget och jag hade mest gröna dragisar, fast nu har jag beställt 200 svarta o vita från USA så i fortsättningen kan jag välja tyg hur jag vill!

måndag 3 oktober 2011

Nöffnöff

Jag har äntligen virkat färdigt en gosegris. Den har nog bara legat o väntat i ett halvår. Han blev iaf så söt som jag hoppades, man vet ju aldrig sånt när man kör utan mönster.

Äntligen!


Tummen är ur och här kommer mitt första sydda av påslakanet i utmaningen! Två vetekuddar.