måndag 30 augusti 2010


Virkverket har en tävling där man kan vinna virkbok med finfina grejjer! Den blå roboten skulle man kunna piffa lillemans rum med.
Det här känns ju inte direkt politiskt korrekt! djuren röker och dricker... Bilden lånad från affären med blå låda...

fredag 27 augusti 2010

Här är anledningen till att jag var tvungen att sy en väska till mig själv. Syrrans födelsedagspresent blev så fin att jag blev avis (ja, jag är självgod till tusen ibland). Jag sydde i underbara Folkloretyget, design Göta Trägårdh (kul namn) med ett oranget (årransch är svårstavat) foder som syrran hade med sig hem från öland. I väskan är det en ficka i fodret samt en avtagbar nyckelhållare där jag hängt fast en minibörs som lilleman har fyllt med parkeringspengar. Sen tog jag helt enkelt och kopierade tyget i färgkopiator och limmade på två kollegieblock så att allt matchar! Tjoho! Hon fick ju ett pennskrin i samma tyg häromveckan. Syster fyller år idag men får inte grejjera förrän imorgon. Jag ringde och fick henne att lova att inte kolla bloggen, inte så svårt då hon är i sommarstugan.
här är ca 20 klippta o dragkedjade sminkväskor som väntar på att mina namnlappar ska komma


här är min lillfis som undrar vad jag håller på med


jorö; jag försöker fota den lövli handväskan jag sydde åt mig själv när du var på dagis, min son. Jag har länge tänkt på att sy nåt liknande och nu på slutet när jag sett att kattching har gjort liknande så fick jag tummen ur. Hade inget mönster och har säkert gjort mycket krångligare än man behöver. Den blev grymt snygg iaf och jag kommer stolt spatsera på stadens gator och torg med den!!! Höstigt brun oxå.

torsdag 26 augusti 2010

Lite virkade kakor till dagis. Borde bli fler men jag orkade inte fäkta undan lilleman mer nu. Han vill leka med både virknål och garn. Nu får han leka med mammas alster på dagis istället!

Tillägg: Blev till slut 2dammsugare, 4 oreos o två kokosbollar.

onsdag 25 augusti 2010

Nu har vetekuddssäsongen börjat! 8 glada kuddar är sydda. Man har massa tid att sy när man skolar in barn på dagis o får gå hem o hoppas att han inte blir för ledsen. Han verkar trivas jättebra så de har inte behövt ringa efter mig. Så nu har jag haft "ledigt" i flera timmar! Sambon tycker att "då ska man städa" men jag tycker verkligen inte det hehe

torsdag 19 augusti 2010


En ny sniglur har fötts! Väldigt vackert skal!


Testade en ny sorts uggla. Har länge tänkt se om jag kan sy på applikationer. Det kan jag inte. Blev ganska skitfult men Mio tyckte den var gosig ändå. Jag undrar lite hur jag tänkte när jag placerade ut ögena. Hmmm... Jaja, får låtsas att den SKA se ut så o att det är charmigt hahahaha

tisdag 17 augusti 2010


En prinsesstårta till söta Klara.


Härliga svampskallror i karamelliga färger. Jag köpte garnet i maj o tänkte virka svampar direkt. blev inte superdirekt direkt. Nu är de färdiga o fina iaf!!!

måndag 16 augusti 2010


Idag har jag sytt en uggla! Nästa gång (om det blir en) ska jag brodera ansiktet ist för att rita.


Innan helgen sydde jag en beställning på filt och necessär. Redan postat o klart!


Under helgen var vi i vackra smögen. Lovely!!!

söndag 8 augusti 2010


Jag har virkat fler! Blev särskilt nöjd med kantarellerna!

måndag 2 augusti 2010


Vad kan det här tänkas vara???



En till likadan???


Det är virkade svampar! Som ni ser testar jag olika sätt att göra dem. Jag virkar ju främst på frihand Så det tar ett tag att få det som man vill ibland. Jag tycker att alla är söta o charmiga på sitt eget lilla vis iaf!