torsdag 10 juni 2010


Jag har sytt en kjol av ett tyg som jag loppisfyndade tidigare idag! Den blev sommarfräsch och helt okej för att vara den andra jag sytt i hela mitt liv!

Karameller!


Färgerna är myyyyyycket mer lysande IRL.

onsdag 9 juni 2010

Asså ibland har man bara sån tur att det nästan inte går att fatta! Min kära vän och granne har en gammal kollega från förr som vi har sprungit på nångång. Hon skulle kolla upp eventuella tyger från sin mamma. Nu mailade hon att hon hade hittat nåt. Och tadaaaaa! Världens finaste frotté. Jag frågade flera gånger om hon verkligen kunde ge bort det. Vi bytte mot en sniglur men det var sååå fint så det kändes lite. Tacktacktack tygängel!

måndag 7 juni 2010

nya filtar


Blev två filtar igår kväll. Ett i mitt absoluta favvotyg, en beställning. Svart fleece bakom o svart kantband runtom. Nu är det bara litelite kvar av det tyget så nu blire inge mer i det förrän jag har klappat färdigt på det. Måste kanske göra en tygtavla av det. Den turkosa är gjord av ett av mina senaste tygfynd. Turkos fleece på baksidan och...

...ett helt nytt sätt att sy ihop! Jag har börjat avsky att sy i fleece eftersom den bara töjer sig o blir ful. Morsan tipsa om att kanske lägga smörpapper under pressarfoten så att inget "drar" i fleecen. Då kom jag på att vika själva bomullstyget som en kant över, fast då måste ju hörnen se snygga ut oxå. Det var lite "learning by doing" men det blev tillslut väldigt bra (om jag får säga det själv) O baksidan blev snygg med en ram runt fleecen!


Kolla va najs!

loppis


Senaste tygfynden!

torsdag 3 juni 2010


Så här fint är russeln Peps fina soffilt! Hans mormors soffa måste skyddas lite mot alla hans hår. Ett härligt retrolakan designat av Metsovaara herself har jag vikit på längden (ena halvan av påslakanet asså) o däremellan ligger fleece. Lätt som en plätt tänker ni. Det tänkte jag oxå innan den jökla fleecen började härja! Nån som har ett tips på hur man får fleece att inte töja sig o knöla hela tiden?
Sand är gott, sa Bull.

Mossflox

Purpurapel

Plommonträd

Så här vackert blommar det i min trädgård nu! Aj lavv itt!