måndag 29 mars 2010

Klaras påskkaninmössa är färdig! Hoppas den passar, jag har bara frihandsvirkat.

Har sytt en väska idag. Hade en bedrövlig vaken natt bredvid ledsen lilleman o då brukar jag alltid sova med honom på dagen. Idag fick jag dock ingen ro utan var tvungen att gå upp o sy den här somriga väskan. Tyvärr så hittar jag bara ena handtaget o jag vet att mio har lekt med det andra. Hoppas jag hittar det innan marknaden i maj...

Under helgen fick jag ihop en börs o två sminkväskor oxå. Måste fylla på förrådet så jag kan få ihop pengar till mer loppisfynd hahahahahahahahahaha

söndag 28 mars 2010

Idag duggar det tätt bland inläggen.

Jag blir litte stolt över mig själv när jag gör nåt sånt här som jag tycker är väldans avancerat. Klänningen är gjord efter ett omgjort gammalt retromönster. Lite förlängt o sådär.


Jag skippade sprund som mönstret sa o satte i den dragkedja istället. Det blev lite sisådär men funktionsdugligt iaf.
Nästa gång (om det nu blir nån mer)ska jag sy på kantbanden i ärmhålen innan jag syr ihop klänningen! Jag tänkte att det skulle bli fult om man gjorde det men det här är junte direkt vackert. Fankenamamma! Innan jag sätter mig o syr så längtar jag ihjäl mig till symaskinen, när jag sitter o syr så svär jag hela tiden o tänker "varför gav jag mig på det här" o sen efteråt så blir jag stolt o glad. Många känslor vid maskinen alltså.

Ny grön missemiss

Jag har vart på LOPPIS!!!

Kissekatthängare till mamma.

Emaljgryta som lillkillen genast la beslag på.

Tokig påsktupp.

Gameldagsiga påskägg (kolla en flugsvamp!)

Härlig karaff!

fredag 26 mars 2010


En underbar klänning har fyndats på loppis. Visst är tyget snyggt!!! Nu måste Mios lilla kusinklara växa så hon kan ha den! Sen måste jag o sambon tillverka en dotter så hon kan ha den. (märks det att jag gillar klänningen?)

tisdag 23 mars 2010

Datakrasch + sjuk liten miogris, återvänder såsmåningom...

torsdag 18 mars 2010


Vi är nya!

Varje gång jag sitter o klipper alla jack för att kunna vända kissarna så suckar jag, får kramp i handen, och tänker: varför gör jag en katt till? O sen vänder jag o stoppar o då ser jag varför: de är ju helt underbara!!!

Före o efter!


Jag har kapat av mig svallet! Har vart långhårig i stort sett hela andra halvan av mitt liv, men nu vare dax! Klipp klipp o fram kom lockarna i nacken. Jag har inte lärt mig hur man gör sig fin i den nya stilen men det kommer väl. Litte skillnad på tofslängd ujuj, ser ut som jag har knut på andra bilden fast det har jante.

lördag 13 mars 2010

Ska vi byta grejjer med varann?

Minns ni när man va liten o bytte bokmärken eller garbage pail kids (jag är 79a)? Då bytte man ju bort sina dubletter så man fick flera olika i samlingen. Nån som vill byta örngottsdubletter med mig? Jag har samlat på mig massa retroörngott, vissa är dubletter andra är bara såna som jante vill ha. Kommentera om intresset finns så ska jag fota o blogga.

-Ska vi byta?
-Aa fast det här hästmärket är så himla stort så då måste jag få två änglar.
-Okej fast då väljer jag vilka!
-*suck* Okejrå.

Nu har Frasse fått ännu en dregelduk som halsduk. Ett av mina favvotyg som från början var mormors påslakan. Nu äre mittmittmitt o bara mitt!!!


En dreglis o en hundscarf har det blitt idag (de är exakt samma i måtten men en var ju till hunden). Frasse fick en lyxig en med två retrosidor. Specialbeställd av min mor tillika hundens ägare. Den andra dreglisen är till salu och kommer väl följa med till marknaden i maj.

fredag 12 mars 2010

Skulle på födelsedagsfika ikväll hos en vingillare som såklart fick vin! Fast han fick en ewasydd vinkasse oxå (de man köper är ju så oerhört tråkiga). Jag hade inge mönster utan utgick ifrån flaskan och gjorde handtagsdelen med inspiration av alla dagiskassar som huserar i sybloggvärlden (knåpmodern?). Han blev glad o då blev jag glad!

Sniglurs!


Sniglurflocken växer sakta men säkert. Några får kika åt andra hållet oxå så det inte blir så tråkigt. Jag börjar bli haj på att svängsy nu! Det var på tiden, tycker jag.

onsdag 10 mars 2010

And the winner is...

Grönn som bloggar på utrikiska! Grattis grattis! Jag har nu fotat alla sminkväskor som för tillfället är färdigsydda och ej sålda. Maila mig din adress och den väska du vill ha på den eminenta och oerhört vuxna mailadressen: whoatemycandy@hotmail.com

Lyckad loppisrunda!




Ni ser o fattar att jag var lycklig när jag kom hem igår o fick klappa på alla de här finingarna!!! Det röda är ett örngott, resten är påslakan = massa tyg att sy sniglurs o annat gött av! TJOHO!

Nu har datorn vart på i säkert tie minuter så det kanske bara var falsklarm! Då kan jag likagärna blogga litte o skriva upp namnen på alla som tävlat. Några timmar kvar people om ni villa vinna!!!
Nu till detta inlägg:Kolla vicka finingar!!! Fådda av underbara tygänglar. CG! Vinkevink.
Var på loppisrunda igår så fler tygbilder kommer!!!
datorhaveri ibland har man tre minuter på sig innan den stänger av. Jag drar vinnare o sånt när jag kan ujuj streessad streasssa stressad

tisdag 9 mars 2010

Nöffnöff

Jag gjorde en retrogris igårkväll av ett gammalt finlaysonlakan. Ångrade dock mitt syande när jag började stoppa o såg att den inte alls var särskilt kul. Fasen! Jag hade kunnat sy en ny snigel på samma tid. OM jag nu nånsin gör en till gris så blir den nog bauta så man kan sova med den under armen.

Ska påminna om min tusentävling oxå. Kolla äldre inlägg o kommentera där om du vill vinna en av godingarna. Den längst till vänster har råkat bli såld men de andra finns kvar! Vinnare dras imorgon kväll.

måndag 8 mars 2010

Tillökning

Hej jag är sniglur2. Jag är lite omgjord i själva kroppen men mammaewa ska göra om ännu litte mer. Mig fyllde hon med vete men det var inte så smart för det lyser igenom. Vitt ris is the shit!


Vi fick fina glada ögon!



Mios katt har fått ett öppet nyfiket ansikte!

söndag 7 mars 2010

Akta dig!

Sniglur föddes i morse o står nu med di andra hemsyddingarna på hyllan i vardagsrummet.

Jag kunde inte somna om efter att knatten skulle ha välling vid sex. Sängen kändes som att sova på ett stenröse. Jag gick upp o klippte till några missar som ska bli presenter. Sen kom jag ihåg att jag sett nån snigel nånstans. Kan det vara en tilda??? Aja, jag ritade lite snabbt ett mönster o började sy. Jag som har klagat lite på hur svårt det är att svängsy med maskinen kanske inte borde ha sytt den här men vafasen. Han tog i vanlig stil tusen år att sy+stoppa+handsy igen men guuuu vad han är värd det! Sååå söt!!! Måste nog rita om mönstret lite till nästa men iaf!

fredag 5 mars 2010

Det här är en av fem vetekuddar jag sytt idag. Phew! Många stackars nackar o ryggar blir varma nu! Underbart tyg som jag fått av mor.

torsdag 4 mars 2010

Jag gjorde jordnötssmör igår. Väldigt enkelt recept: Jordnötter + mixer, kör länge. Klart!!!
Kolla vicke snyggt mönster det är på riskakorna! Najsigt retro!
Så här ser boken ut med de djurmönster som jag börjat upptäcka. Fast Pella-elefant har jag ritat om ganska mycket. Den i boken blev så lessen.

onsdag 3 mars 2010

Jag pärlade en till platta igår kväll. Skulle egentligen vart rosa ros men jag hade inte tillräckligt många rosa nyanser.

Här ligger min pärlade trio. Jag var tvungen att stryka den till vänster på bägge sidor så den är rätt ful. Måste limma upp de andra på nåt om jag nu ska ha dem till grytunderlägg. Just nu sitter de på väggen fast det gillar inte sambon. Typisst!

Tusentävling!


Jag har nått tusen besökare! Vill ni fira detta med mig genom att vinna en necessär/sminkväska? Lämna en kommentar så får ni en lott. Länka till mig från er blogg så får ni två!!!(obs, skriv en kommentar till om ni länkar så jag vet!) Jag drar en vinnare om en vecka.

Grattis älskling!


Min älskade älsklingsälskling fyller ett helt år idag! Grattis prins Mio! Litte skillnad på då o nu. Mamma älskar dig!

tisdag 2 mars 2010


Jag pärlade igår! Nedan syns mönstret som egentligen är till broderi, jag har börjat men inte slutat. Jag körde på grytunderlägg fast jag har inte strukit på det än. Jag har tidigare pärlat ett underlägg med en unikko-blomma fast jag hittar inte det inlägget. Kanske har missat att blogga om den...

måndag 1 mars 2010

Pysselsportlov (utan sport)


Idag har mina sötaste grannar varit här och pysslat med mig o mio. Vi knöt vänskapsarmband. Det har jag inte gjort sen högstadiet men jag mindes ändå!

En ny elefant har fötts! Hon heter Pella o är mycket gladare än Pink (som GrannLina döpte honom till). Hon råkade få jättestora ögon i jämförelse med pink för jag råkade rita dem snett först och fick fylla ut o fylla ut för att de till slut skulle bli någorlunda jämna. (ritar med tygtuschpenna)


-Hej Pinkponken, du ser deppig ut...

De kan nästan flyga iväg, sötnosarna!