söndag 31 januari 2010

Min son har tagit sina första fyra steg!!! Tjoho! Vi börja grina allihopa hahahaha

torsdag 28 januari 2010

Jag har stickat en mössa, sytt börs, en kasse med broderat namn på, 2 sminkväskor, en minisminkväska och en ny dreglis till syrrans bebis. Inget av detta syns här för jag kan bara lägga in bilder i stora datorn och bara när lilleman sover. Han sover brevi stora datorn just nu = fotostiltje. Förr kunde jag lägga in nån bild här o där samtidigt som han lekte med nåt men nu har armarna blivit för långa på honom och de verkar ha blitt fler oxå. sen vill han ju bara härja med alla farliga saker så här äre tomt. Fast i möra är sambon hemma, då kanske jag kan fixa pics!!!

Crochetra tävlar. Fina fågeln kan bli din!

tisdag 26 januari 2010

dumma vintern tar död på kreativiteten

lördag 23 januari 2010

Nya sminkväskor.


Fem stycken nya små karameller har det hittills blivit. Ett gäng lite mörkare ligger o väntar på att bli ihopsydda. Nu har jag använt vliselin så de är stadigare. Inga namnlappar än tyvärr, måste beställa...

Jag har sytt en kjooool! Har fotat mig själv på kvällstid så det är inte direkt klass på bilden, men ändå!

onsdag 20 januari 2010

Miss Lucky!


Kolla vilket påslakan! Jag har tur som har en mor som bor nära second handbutiken!!!

söndag 17 januari 2010

Virknålen glöder!


Fina tofflor till Linda. Hon köpte garnet själv och det blev rosa merinoull som jag kammat på med nagelborste så det fluffade till sig lite. De ser olika stora ut på bilden men inte lajv. De blev lite snoppvarning över dem när det bara var "fodral" så jag gjorde en liten blomdekoration.


Mina tofflor i ull. Både stickat och virkat. De här töjer sig lite för var dag, inte så kul men jag har dem ju bara här hemma ändå.


Fodral till morsans ipod, hon hade nån hemsk grön strumpa innan. ipoden är rosa så hon fick ettt rosa fodral.


Än så länge bara en virkad toffla te syrran. Hon har golvvärme i hela sitt hus så när hon kommer hit växer det istappar mellan tårna. Fast inte så länge till!

lördag 16 januari 2010


Den här fina polarn o pyrettröjan hittade jag för ynka femton spänn på loppis. Syns inte ens att nån har haft den. Den fick min lilla systerdotter, hon växer väl i den lagom till att det blir för varmt att ha långärmad plyshtröja hahahaha

fredag 15 januari 2010

nya tyger


Superfint gammalt Finlayson!


Det blå är det nya, de andra hade jag! Jag älskar syskontyger!!!




Tre sköna påslakan som jag inte kunde lämna kvar. Det blekgula med blommor ska jag experimentera fram en kjol av när jag orkar sätta mig vid maskinen. Får se hur det går.


Det här är ett draperi i ganska "slinkigt" tyg, om den andra kjolen blir bra så måste jag nog göra en i det här oxå! Jag som inte ens gillar att ha kjol... hmmm... får lära om helt enkelt!

fredag 8 januari 2010


Hittade den här fina duken på loppis. Vet inte vad jag ska göra med den... Förslag någon???

tisdag 5 januari 2010

Den här najsa koftan kanske jag virkar nångång...
den fanns med i handarbetsbiblioteket som jag fyndade idag för en ynka tia! Massor med mönster för stickovirk samt stickovirkskola så man kan lära sig massa tekniker!!! Två härliga påslakan fick följa med hem oxå. Jag gillar syskontyger...
Såhär organiserat börjar det bli bland tygerna. Har fått en gammal billy från vinden i sommarstugan (hade den en gång förut, för några år sedan) o när jag får på dörrarna ska jag fota dem med. Jag målade dem en trökkväll för ca tie år sedan. =)
Det här underbara lakanet har min svärmor i linneskåpet. Sonen fick äran att sova på det över jul. Åhh the luxury...

Fin gardin o sypuff har jag fått av snälla vänner! Tack! Aj lav jo!

lördag 2 januari 2010

löjligt stolt

Kolla här då! Tihi!

Sent på julaftonen började jag virka på ett par ulltofflor till svärmor att ha här hemma, vi har kalla golv. O ni ser ju hur oerhört lika de blev, ööööh! Jag mätte o jag repade upp o hejohå men vafasen, så går det när ewa frihandsvirkar. De är varma iaf om än oerhört olika o lite fula. Eller jag gillar den till vänster som ser ut som de ska. Ska göra ett par enfärgade rosa till mig själv, då syns det inte lika väl om de blir helt olika.

Julklappar

Nu kan man ju visa vad man gett bort i julklapp! Min syster gillar turkos så här är en liten necessär till regnskyddet till barnvagnen. Jag tjuvmätte hur stort det var några dagar innan jul. Innan var det en trökig svart liten påse bara. Här blev det vaxduk istället! Det dumma var att jag inte förstärkte under tryckknapparna så den är redan lite trasig efter första öppningen. Dumt. Men man kan ju sy dit kardborreband istället.
En virkad liten barbakanin till syrrans lilla bebis! Min Mio har kastat lystna blickar på den här sedan första maskan. Gjorde öronen lite olika i sann "hitta Nemo-stil" (han har ju en liiiiten turfena). Nu kan junte klarafärdigagå leka med den än men det kommer väl!
Här kommer lite mer julgodis. De här kom jag på en sen natt när jag inte kunde sova. De blev skitgoda men helt omöjliga att få ur formen o äta utan kladd. Jag penslade insidan av ischokladformar med mörkchoklad, fyllde dem sen med pepparmintsmakande vit chokladtryffel (precis så krämig som den ska vara) sen spritsade jag över ett lock av smält, mörk choklad. Mums! en gick det inte som det skulle... Fast de var goda o det var ju tur för jag kommer aldrig mer göra dem!