måndag 21 december 2009

ja e suuuk dumt

torsdag 17 december 2009

Här ser ni en plåt snälla praliner, som gör precis som man vill...


...här kommer ett jäkla kaos! Skitpraliner som först inte vill komma ur spritspåsen, sen inte hålla sig kvar i underlaget. Inte vill de se likadana ut heller...

...kolla bara på den här lata jäveln som bara ligger där!!! Vem vill äta dig på julafton hade du tänkt? Nedrans dret!
(fast det var oerhört gott att slicka skålen, hehe)

onsdag 16 december 2009


Väska i Sven Fristedt-tyg är sydd. Matchande necessär/småprylsväska. Tryckknapp till stängning o ficka i samma tyg som utsidan. Blev lite liten i jämförelse med handtaget (återanvänt från gammal dretful väska på loppis) men nu är den som den är. Tyvärr inte till mig, skulle gärna få bo kvar här hemma. Fast den jag syr den till är allt värd en färgglad väskilainen hon oxå!


Fina nåldynegugglan och en ny gardin, som numer pryder en vägg, fick flytta in igår. Gardinen har jag samma mönster fast i klargrönt med blå blommor på ett påslakan. Fast det har visst inte fastnat på foto, än.

måndag 14 december 2009


en obloggad julklapp som redan är levererad, det är ju mössväder redan nu o ettåringar bryr sig inte såå mycket om klappar. Modellad av lillknatten här hemma.

Det har målats i vardagsrummet o då det blev vällivälli vitt så fick jag hänga upp färgglada retrogardiner!!! Blev skitfint tycker jag!

torsdag 10 december 2009

Retrobyee

Alla grejer jag syr som inte säljs direkt kommer from idag att hamna här. Kika in om ni är sugna!

loppisrunda

dretcool plastad pappersduk. Blir fin te våååårn!

Snygga gardiner så stora så det passar till draperi eller duk. Om inte syrran vill ha den andra kanske den hamnar på tradera. Det känns lite gammal marimekkostil fast jag minns inte riktigt vad jag har sett att jämföra med...

måndag 7 december 2009

Bild ändå.

Såhär ungefär såg mitt marknadsbord ut. Jag hade så många olika grejer att jag provdukade det hemma. Anlitade tillomed en expert som hjälpte mig arrangera bordet. Jag hade inte med kameran te marten så det här är bästa kortet.


Sista grejen jag sydde var det här fina förklädet. Hittade en söt gardin med ringdansande tomtar som jag först inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Efter lite skissande testade jag ett förklä, Hade inget mönster men de är ju ganska enkla i formen. La till ganska långa band så det borde passa från två år o upp. Måste göra fler förkläden för det var kul o blev fint.
Jag märkte att det är en jökla skillnad mellan att sitta hemma med bebis, gröt och klossar hela dagarna och att stå på julmarknad. Jag är så grymt trött o har nog lite ryggskott. Jag är för trött för att lägga in bilder. Snark. Det var riktigt bajsväder i helgen, speciellt på lögurdagur, men jag hade marknadsplats inne som tur var. Sålde ganska bra, jag nådde mitt lilla mål iaf fast det hade varit kul att slippa släpa hem så många grejer som jag gjorde.

fredag 4 december 2009

Stressad!

Julmarknad imöra. Sytt nog nu. Ewa hon ä tlött. Bilder o update efter helgen.

tisdag 1 december 2009

Lite nya härliga tyger!





julgardin


Den här finafinfina julgardinen fann jag på återvinningen! 50spänn för 6.4 meter färdigsydd kappa, det är grejjer dä! Synade den inte såå mycket i butiken o när jag kommer hem ser jag att det är en tampella, cook collection, i väääääldigt bra skick! Vicke fynd!