måndag 30 november 2009

Det här tyget är to die for! Jag har haft det i säkert tio år. Köpte det på myrera visste inte vad jag skulle ha det till men jag blev kär. Sedan dess har jag haft massa funderingar om att göra kuddar eller söta väskor eller byta tyg i en gammal babysitter. Kan dock inte sätta saxen i det. Skulle ju bli massa finafinfina kuddar till barnrummet men det är ju så fint bara som det är. Jag väntar kanske tie år till. Vem vet...

lördag 28 november 2009

Svampskogen!



Det fanns faktiskt svamp i skogen! Helt galet. det var inte supermycket o de var ganska blöta men kolla vilka stjälkar! Eller fötter kanske det heter på svamps. Första advent o nyplockad svamp. Stackars isbjörnarna...

Pysseldagen är till ända!

Färdigsydda dregglisar och mobilfodral har fått knappar inbankade.

Två fina sminkväskor/necessärer.


en till


å en till samt liten börs.


Fyra stycken vimplar har det blivit, en var klar resten färdigställdes idag.

Jag är ganska nöjd med dagen sömnad! Ju fler priiilar desto större chans till försäljning! Tygerna har jag ju redan menar jag. Har dock många fler grejer jag vill hinna med nu sista veckan innan julmarknaden. Får se hur det hinns.
Far, son och vovvelainen har åkt till fammofaffa så jag ska försöka sy som en galning idag. Om jag inte drar te svampskogen o kollar läget. Ska försöka lägga in foton på eventuella alster! Borde kanske sova ikapp lite men vafasen! det är ju snart julmarknad! För alla er i Kallstatrakten: Mariebergsskogen 5-6 dec kl12-17! Be there!

torsdag 26 november 2009

Zzzz

Sotaren kom, såg, godkände!!!

Jag syr litegrann härådär men vi försöker få lilleman att sova i eget rum så jag är för trött för att fota o lägga in bilder. Kommer så småningom...

söndag 22 november 2009


Så här långt har arbetet med spisen kommit. I morgon rings sotaren som ska besiktiga den för att se om det duger. Sen ska det muras på överdelen, ser ju lite naket ut bara sådär. Fast det går att elda ändå (om sotaren okejar det).
Så här fin är lilleman i mina gamla bralls från det glada sjuttitalet!

onsdag 18 november 2009


Mig gilla emaljgrytor!

måndag 16 november 2009

Flitig idag.


6 nya småbörsar i varierande utformning. Klippte o nåla igår.



5 färdigsydda kuddvar till prydnadskudde 35x35cm, den billigaste IKEA har. 6 till ligger strukna och nålade o väntar på mig vid symaskinen (som behöver smörjas).

söndag 15 november 2009

Tvättstugerenovering


Uschiga fula gamla tapeten som satt i hela stôga.

Snygga, snälla sambon pillar med lite tapet...

Som numer ser ut såhär! Iaf på en fondvägg, resten är vitmålat litesnabbt. Inom några år ska nog hela tvättstugan göras om med golv o allt så nu snabbrenoverade vi bara. Känns najsare iaf!

lördag 14 november 2009

Grytiga lappar


Vad kostar en grytlapp på en julmarknad nuförtia? Hjälp mig prissätta lämna en kommentar

Surprisetapetsering


Jag lånade hit min syster att hålla i bebin häromdagen så jag kunde hinna tapetsera fondväggen i vardagsrummet innan sambon kom hem från jobbet. Här är den asfula väggen halvtapetserad.

Så här ser tapeten ut, vitt i matt och blankt med medaljongmönster.

Här är ett dåligt foto med mysljusen tända. Sambon blev glad och jag ganska stolt över att det blev så bra!

fredag 13 november 2009

Lycka är...


...ett gäng örngott!

onsdag 11 november 2009

Traderafrö


Mitt första bildcollage! Det var jante så bra på ser jag... Men kanske nästa gång eller sjunde eller någe. Iaf så äre här fina fröer som jag köpit på tradera. Hoppas jag lyckas så dem sen så jag kan njuta av fina blommer te sommarn!

måndag 9 november 2009

Jag var på teckenspråkskurs i helgen. Jag är sajko-tajörd, inte direkt van att sitta i skolbänken längre. Men det var väldigt kul, speciellt när jag märkte att jag är lättlärd. Jag är dock inte n så lätt elev tror jag. Satt där som en törstig hund o bara ville ha mer o mer ord. Att samla ordförråd har alltid varit mitt sätt att lära mig språk. Nu kan jag vifta massa grejör!!! Kulkulkul

fredag 6 november 2009

Mur å mål

Nu har sambon piffat lite till på mysfaktorn. Dumma skorstenen kommer dock aldrig så det blir fördröjt mys.

Blankets

Två filtar såg nattens oljus igårkväll. Två favvotyger! Om nån råkar veta vart man kan få tag på mer av det brunorangea så säg till. Aj lavv itt!

torsdag 5 november 2009

Tandis o loppis


Var te tannläkarn som var dum nog att hitta ett hål. Blir dyrt och aj. Men jag hade iaf chans att gå litte på stan!!! Hittade ett favvotyg på kupan. Har redan ett halvt påslakan av det men det är ett av de där tygerna som jag snålar lite på för det är så härligt. Nu behöver jante snåla mer!!! Såg brickan för en hel femma oxå! Den är lite repig o så men såå söt! Kommer kanske hamna i träggårn eller någe.

onsdag 4 november 2009

Pysselsambo

Sambon och hans far pysslar upp en öppen spis här hemma. Ska bli myselipys!