måndag 27 juli 2009

Utan internet försmäktar jag på denna ö...

Har flyttat till Hammarö. Inget internet bara kartonger överallt. Tråkitt.

tisdag 14 juli 2009

Bilder!

De här underbara mönstren hittade jag när vi gick igenom källarförrådet nyss! Visste att jag hade nåt nånstans inne i gömmorna men jag visste inte vad. Jag blev glad!
Fem disktrasor har det blitt so far. Finns massa garn kvar så vi får se hur många det blir allt som allt. Inte fäst trådarna än.

Världens snyggaste kylväska köpte jag mig på loppisen i Myra! -Vad ska du ha för kylväskan? -Den här? Det vet jag inte, den fick jag av min svärmor för många herrans år sen. Den hade jag inte tänkt att sälja. Vad skulle du ge i så fall? -Hehe, vet inte. Vad vill du ha? Femti kanske? -Okej det tar vi!
TJOHO! Jag fick den för en ynka femtiolapp!!! Sen kissade min hund på den under natten men det är typ vinyl så det gick att tvätta, tvätta o gno. Hade kanske nån annan hunds doft på eller blitt kissad på av nån katt nångång. Den är ju äldre än jag så man vet allri vad som hänt under åren.


söndag 12 juli 2009

Intet nytt!

Här händer det inte möe. Vi har vart i sthlm, bäbisens första semester! Gick jättebra på tåget. Han satt med pappa och faster Oa och fick hur mycket uppmärksamhet som helst! Nu packar vi bäst vi kan, flyttar på fredag/lördag.

söndag 5 juli 2009

Tävling hos solig!



solig http://soligaklader.blogspot.com/ har en tävling på sin blogg där man kan vinna en av hennes superfina elefanter. Gå inte dit för JAG vill vinna =)

fredag 3 juli 2009

Auktionsbilder #2

Det här fatet, Krokus Arabia, var mitt bästa fynd! 50spänn!!!
De här tallrikarna (12st sammanlagt) råkade jag få med när jag ropade in rörstrandarna nedan. 16 tallrikar tror jag att traven innehåller. Stella i både assiett, djup tallrik och uppläggningsfat. En Gerd och tre vallmo. Alla är ganska slitna men härliga. Tennfatet, ovan, googlade jag lite på o ett sånt har gått på tradera för trettio kronor tror jag det var, jag har 6st så jag kanske kommer gå +-0! Tre blå julen från rörstrand som är en samlartallrik som ingen vill ha för tillfället. Säljer skitbilligt om de ens säljer på loppisar etc. men vem vet om några år, allt går ju upp o ner. Ska kanske ha kvar dem i gömmorna...

Alla de här prylarna hakade på när jag ropade in det lilla höganäsfatet, nedan. Fasen! Jag ville ju bara ha ett litet göllit fat till mina taklökar! Aja, jag ger prylarna till loppisen tror jag. Höganäset har en nagg men jag ska ju plantera i det så det gör mig ingenting!






torsdag 2 juli 2009

Auktionsbilder #1

Jag såg den här skålen och ljusstaken nedan och högg te på kanske trettio kronor. Minns inte nu.
Men då fick jag även med de här grejerna. Fula hästen och tunga glasgrejer! Fast lilla kannan visade sig vara en Rörstrand Isolde så den kanske jag kan tradera eller nåt o få tillbaka en slant. Genomskinliga glaspjäsen är ganska fin med två isbjörnar, ska se om svärfar vill ha den.


Skålen här under tyckte jag var jättefin, men den hade ju kompisar med sig hem:



De här tre gynnarna! Helt okej skålar iofs så de får vara kvar så länge. Den längst ner och den bruntonade verkar vara "syskon" och ser ut att vara jättegamla. Ganska charmiga.




All extragrejor kan man lämna/slänga på plats fast jag vill tänka efter en gång till hemma innan jag hivar nåt. Min svågers mor har dessutom en loppis som kanske vill fyllas på!







onsdag 1 juli 2009

Auktion


Var på utomhusauktion idag. En sån där man promenerar runt mellan borden o trängs medan ropargubben vrålar. En härlig auktion där man tror att man bjur en trettiolapp för en skål o går därifrån med ett helt gäng med prylar. Man ser nåt man vill ha, ropar "tjuge" och sen visar det sig att det var visst nåt dretfult fat med oxå o kanske ett hästhuvud. Konstigt med kul. Visar bilder imöra när jag fotat i dagsljus. Brände drygt trehundra spänn men då kom jag hem med myyyyycket prylar! Minsann! Vissa av dem vill jag tom ha! Hahahahaha På bilden är min favvoskål, Krokus av arabia. Dagensbästa auktionsfynd var ett jättefint stort krokusfat för ynka 50spänn! Jag undrar om min skål saknar ett lock, nån som vet?